Estan manipulant als adolescents!

Doncs si! Els nous fenómens mediàtics adolescents tenen darrera la preciosa mà de la nostra preuada esglèsia catòlica. Un per un van apareixen sota disfresses de modernitat per anar enviant un missatge manipulador als preadolescents i adolescents de la nostra societat. Es pot dir que la Disney i els ultra-católics han evolucionat les seves xarxes neteja-ments bastant bé.

Si temps enrere creixiem amb la imatge de l’amor idíl·lic i fantàstic a partir de les històries noi coneix noia i s’enamoren perdudament, ara toca fer propaganda dels valors cristians més rancis.

Després de Hannah Montana i els Jonas Brother’s, tots dos relacionats amb la música que un cop han esdevingut fenòmens de massa han escrit llibres on proclamen els valors de la castedat i la fe religiosa, tot i que per l’altra banda juguen constantment amb l’erotisme i el sex appeal. Una espasa de doble fil que pot portar a nens i nenes encara sense una raó desenvolupada a creure’s el que diuen els seus ídols sense pensar-s’ho gaire. Doncs després d’això, ha aparegut un nou fenómen: Crepusculo.

Aquesta sèrie de tres llibres amb l’aparentment inocent història d’una lluita entre homes llop i vampirs, no és més que una plataforma més per inculcar els seus valors. Parlem del fil conductor: Una noia va a viure a un poble, allà coneix a diversa gent, de les quals s’enamora bojament d’un noi que és vampir. Aquest vampir també s’enamora d’ella, però no és un vampir qualsevol, ell no menja sang humana, sinò animals. A partir d’aquí es veu com els nois intenten mantenir relacions, però no van més enllà d’abraçades i carícies, ja que sinò es desperta la bèstia assessina que el vampir porta a dins.

En poques paraules, si et deixes emportar pels desitjos carnals, els homes ens convertim en unes bèsties que necessitem saciar la nostra sed de sexe i si les dones es deixen captivar, acabaran sent com ells.

La mateixa autora dels llibres es reconeix com una conservadora cristiana i defensa la castedat fins al matrimoni. També diu que la finalitat del llibre és precisament aquesta, o sigui que no s’amaga gens ni mica, i que ho fa per fer adonar als adolescents que l’hedonisme imperant, ple de relacions carnals davant la trista mirada de Déu nostre senyor, s’ha d’acabar.

Sincerament, trobo que tots intenten manipular la ment de tothom, però moltes pel·lícules de caire més ateu i racional tendeixen a ser alternatives i es veuen a partir d’una edat poc manipulable. És un joc lleig fer-ho i a sobre tenir la barra d’acceptar-ho.

8 comments on “Estan manipulant als adolescents!

 1. Laura ha dit:

  a si??? el protagonista de crepúsclo es torna llop quan té relacions sexuals???? ho trobo molt fort!! I no només la segueixen els adolescents, sinó joves de la nostra edat!!!

  És veritat que es juga a la doble moral ara, es cuida molt l’aparença sexual exterior (últimament tinc problemes pr trobar samarretes d’estiu que em tapin els pits) i, en canvi,a l’hora de la veritat…

  vol dir que estem tornant al tabu????

 2. Si, vaja, jo vaig veure l primera part, per error, i vaig veure clarament la ma negre ultracristiana darrere, posteriorment quan vaig llegir q l’autora del llibre era com era, ho vaig entendre tot!

  Peró bé, tinc confiança en els adolescents i en la seva calentura!

 3. conjuntbuit ha dit:

  Suposo que la força de fisica o quimica i altres series esta per sobre d’una pel·licula, i mes tenint en compte que moltes noies/nenes van a veure-la només per estimular-se visualment veient els protagonistes…
  Aixi que supos que quan tornen de veure la pel·licula agafen els seus respectius nòvios i els fan coses que mai haurien imaginat que podien fer!! jajaja!

 4. Crític de cine ha dit:

  al cinema i la literatura hi ha de tot. Per una banda està la saga crepúsculo on els protagonistes són joves i proclamen totes aquestes conviccions catòliques i castes que has comentat i per l’altra banda estan pel·lícules com “Mentiras y gordas” que fan una apologia exagerada de les drogues i el sexe. Es que no podem trobar un punt mig on es pugui lluitar per un esperit crític en els adolescents d’avui en dia??

 5. RS ha dit:

  Doncs jo penso que tothom pot dir el que vulgui, el que li sembli, en format llibre o en format pel.lícula i que cada u ha de ser responsable dels seus actes i acceptar-ne les conseqüències, ja siguin les de llegir un llibre o mirar una pel·lícula ultracatòlics. Els responsables dels menors són ells mateixos en molts casos i a partir de certes edats i sinó els seus pares o les seves famílies.

 6. madebymiki ha dit:

  La teva és una lectura molt interessant. Realment el canal Disney Channel, que veuen des de nens de 3 anys fins a adolescents, fa una apologia monstruosa de tots els “valors” que s’imposen als EEUU.
  I naturalment ja sabem quin tipus d’ideologia ens venen, consumisme, capitalisme, anti.evoluvionista i ultra-cristià.

 7. deambulant ha dit:

  El fet de que l’autora dels llibres no s’amagi de la ideologia que predica ja em sembla força lloable, cosa que no poden dir molts que intenten fer.nos empassar les seves idees camuflant.les.

  Ara bé RS, tothom pot dir el que vulgui o el que li sembli en format llibre o en format pel.lícula?

 8. Laura ha dit:

  avui he parlat amb dues fans d’aquests llibres/pel·lícula, estan esperant desitjosament que passin a l’acció, no entenen perquè no passa,

  si no passa mai, els acabarà agradant igual o ho trobaran “soso”?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s