Restes del naufragi

5 de Març
Paranimf de la UB
Reunió del claustre

Vergonya em fa pensar que els que es queixen de que no fem politica i que els independents als sindicats estudiantils no estem preparats per a exercir-la som els que encara creiem que podem paralitzar el procés de Bolonya.

Vergonya em fa veure com el SEPC fa una crida constant a la democràcia i a la llibertat d’expressió i és incapaç de deixar parlar als degans o professors que estan en contra seva. Volen diàleg o que només parlin els anti-LOE?

Vergonya em fa escoltar tanta demagogia per part de totes les parts, els que critiquen que els estudiants no volem apropar posicions quan ells tampoc ho fan, els que utilitzen els resultats del referèndum tan per criticar el procés com per dir que no va ser un resultat lícit per la manca de participació. A cas un 30% de participació a la facultat de filosofía no és alta tenint en compte que a la resta d’eleccions només hi participa un màxim d’un 10%?

Vergonya em fa pensar que ja no hi ha cap solució, ni la violéncia pot aconseguir aturar un procés que, per molt que diguin que no, suposarà un canvi negatiu en el nivell universitari.

Després de sis hores tancat en el paranimf i sortir amb tan mal regust de boca, no només es surt avergonyit, es surt amb la sensació de que el vaixell en el que navegavem gran part dels estudiants s’enfonsa quan, si els representants haguèssin assistit en massa al claustre com van fer els professors, el resultat hagués canviat.

L’aigua ja s’apropa al coll, una junta s’apropa a la Facultat de Filosofia… ens acabarem d’enfonsar?

Suposo que serà el penúltim post sobre aquest tema. Com a universitari em preocupa molt el futur del lloc on estudio, per molt que només hi estigui de pas.

3 comments on “Restes del naufragi

  1. Brrrr quins calfreds em venen al recordar els assemblees de lletres amb mil persones i torns de paraula d’un/hora per no res.
    Tu creus que pots parar Bolònia? Ah si, que eres idealista, clar…

  2. Ferran ha dit:

    Jo no estic gens ficat en tot el mullader. Però em pregunto: perquè no van assistir al claustre la majoria dels estudiants per poder emetre el seu vot contrari a Bologna?

  3. conjuntbuit ha dit:

    AG: No penso que es pugui aturar, sols espero que es puguin canviar certs elements que el fan negatiu, com per exemple el primer any d’assignatures bàsiques, que en la UB només hi hagin 30 crèdits optatius amb la desaparicio dels crèdits de lliure eleccio, que estigui plantejat el grau en un 4+1 per igualar-lo a la llicenciatura quan a la resta d’europa és 3+2 (cosa que significa una major especialització) i que moltes assignatures tant importants com la etica o més desapareguin.

    FERRAN: Perque hi ha alguns alumnes que no representen els estudiants de la seva facultat, sino el que ells pensen. És com aquell parell de representants dels alumnes de la UB escollits per anar a una mesa nacional i van marxar al cap de cinc minuts per decisio del sindicat al que pertanyen.
    Parlen de democràcia i no son capaços de fer una representacio del que pensen els estudiants de la UB correcte.

Deixa un comentari