No!!!

Ahir em van donar una molt mala notícia que té tots els números que així sigui:

El procés d’imbecilització duta a terme pel govern espanyol arriba a la seva fi, el més possible és que es tregui la filosofia del batxillerat.

Des del meu humil blog només puc dir que aixó és una aberració. Ja se’ns deia que erem la última generació de filòsofs, que la filosofia havia mort, i pel que veig no mor perquè la societat estigui atontada veient ratomàquies tot el dia… no només… si no perquè el govern ja no vol gent pensant, esperit crític.

No sé que podem fer, ni com actuar, però això s’ha de paralitzar. La majoria d’estudiants universitaris de la meva carrera (filosofia) es pensen que la única sortida que tenen és l’ensenyament, de fet tota la meva família es creu que serè professor, i ara es veu que tots els que estan fent el CAP (Curs d’Aplicació Pedagògica) no podran presentar-se a les oposicions ja que les places estan ja donades a psicopedagogs… PSICOPEDAGOGS FENT FILOSOFIA????!!!!! HORROR!!

No! No! Això és un malson! Generacions senceres d’estudiants de batxillerat arribaran a la universitat sense coneixements de lògica, metafísica o teoria del coneixement… no només aixó, hauran arribat en un esta de completa ignorància en la qual serà més senzill col·lar-los qualsevol llei o qualsevol treball de merda sense que s’enterin. La privatització de la universitat pública arribarà quan les generacions sense filosofia estiguin en els estaments polítics de la universitat.

I aixó no només afecta a la societat estudiantil, afectarà a tota la societat. El poder esta aconseguint el que porta anys intentant, crear mà d’obra molt capcitada técnicament però incapaç de pensar criticament. Gràcies politics, ara cada cop tinc més clar que aquí no vull que sigui el lloc on faci cagar el Tió als meus fills (que no tindré, pero sempre queda bé posar-ho).

Estan ajudant a la Filosofia a morir

 

17 comments on “No!!!

 1. Theo ha dit:

  Hola! Arribo des del blog d’Arqueòleg… Bé, aquest procés no té res de nou; sóc de ciències (per què fa 18 anys es considerava incompatible ser de ciències i de lletres), però res m’ha semblat un cop tan fort per a la cultura i civilització com que treguessin el llatí de les aules. Suposo que és més important que les classes deixin d’ensenyar per dedicar-se a educar, tasca fins ara responsabilitat de la família, i que oblidem el llatí que no representa un valor econòmic, i anem per feina…

  Una tristesa.

 2. Jordi Pina, Pinucset ha dit:

  Realment patètic que es plantegi la possibilitat de treure la filosofia…

  En fi, ja ho has dit tot tu però deixa’m remarcar això que has afirmat:

  “El poder esta aconseguint el que porta anys intentant, crear mà d’obra molt capcitada técnicament però incapaç de pensar criticament.”

 3. Ferran ha dit:

  Aquest colobrot es repeteix persistentment cada any. Ja l’any passat jo mateix vaig deixar constància del mateix intent d’eliminació de la Filosofia de les aules de Batxillerat, afortunadament no van reexir els que això volien.
  Però, finalment … tanto va el cántaro a al fuente … que potser ho acabin aconseguint!

 4. Laura ha dit:

  Jo (encara que sembli mentida) també crec que és un greu error. De totes maneres, i per dur la contrària, penso dues coses més a afegir amb tot el que ja heu dit i que comparteixo:
  1) L’ensenyament de Filosofia no es plantejava com una cosa útil. A la ESO feien ètica i comportament cívic, sovint era una assignatura sense criteris d’avaluació clars ni objectius definits i això feia que uns estudiants de ESO la veiessin com l’assignatura fàcil i se’ls relliscava tot el que se’ls deia. A més, moltes optatives d’ètica estaven posades en el mateix pack que altres assignatures més “dures” com ampliació de matemàtiques o conflictes al món, així els que se’ls sudava l’estudi s’apuntaven a ètica i per tant el nivell era molt baix. Tant alumnes com professors la feien servir com per omplir l’horari. Pel que fa al batxillerat, les teories tampoc no ajudaven gens a aquells que èrem de ciències, i enlloc d’explicar-nos quan i perquè es va diversificar el coneixement, ensenyar-nos a raonar etc es limitaven al temari que per alguns ens semblava una autèntica imposició un cop ja havien decidit una branca del coneixement. Només de la meva escola destaco aquella hora setmanal de filosofia que dedicavem a lectures i comentaris de text que ens feia crèixer, aprendre a comunicar, … calia un canvi en matèria de filosofia en el coneixement però aquest no era l’adequat, se’ns dubte.

  2) Durant la meva llicenciatura i al CAP m’han dit en varies ocasions que la ciència no és exacta, hi ha un marge d’error, una teoria s’ha de contratsar abans de ser certa per varis passos en els quals shi troba el raonament lògic, i que pot ser modificable en un futur. També que l’origen del pensament científic rau en la filosofia i al CAP hi ha diversos objectius generals descrits per llei dedicats a la filosofia de la ciència la qual se’ns explica (amb pinces) i l’hem de transmetre com poguem als nens. Per tant, conjuntbuit, en som conscients i no són dos ciències separables. Proposo que modifiquis la teva adversió a les ciències.

 5. conjuntbuit ha dit:

  Theo: Benvingut! Realment és trist que la cultura es perdi, de fet jo no he fet llatí i ara em veig perdut en alguns textos que llegeixo. És una vergonya que aixó passi.

  Jordi: Aixó és una reflexio que porta temps rondant, de fet des de que em vaig llegir les directrius de Bolonya. L’educació s’ha reformat paulatinament i en direccio cap a crear carn d’empresa.

  Ferran: Es veu que a catalunya la manuela de madre estava fent campanya en contra d’aixó… o aixo em va dir el dijous un company de classe. Al final se’n sortiran amb la seva, aixo no ho dubto… si no és aquest any, d’aqui uns pocs.

  Laura: L’ensenyament de filosofia als instituts canvia molt d’un a l’altre. Dels tres anys que vaig fer de Batxillerat va valdre la pena el segon any, la resta va ser bastant infumable. Tot i aixo subscric lo de la ESO, per aixó posaran psicopedagogs, per poder manipular els nens que no valen per res més.
  Pel que fa al ‘Proposo que modifiquis la teva adversió a les ciencies’, et diré que fa temps que no escric res en contra de les ciéncies, per aixo el trobo un comentari fora de lloc. Tot i això et diré que molts cientifics (que no TOTS) es creuen que la seva és la única veritat.

  Per acabar el comentari diré que no només s’hauria d’ensenyar filosofia, penso que les matemàtiques també haurien de ser obligatòries a tots els batxillerats, però amb diferents nivells es clar. Trobo igual de penós que no es sàpiga llegir i argumentar com que no es sàpiga sumar o com calcular percentatges.

 6. Una humanista curiosa ha dit:

  Estic molt d’acord amb l’última paràgraf de la teva resposta… i això de les ciències em recorda a una discussió entre Duvels.

  Sapere aude.

 7. De veritat es vol treure la filosofia??
  Però aixó e sun rumor o d’on ho has tret?? Cita les fonts!!

  Anyway, el q si es cert es que aquest any han sortit la tira de places de profe de totes les especialitats (de fet jo em presento a Història) i 0 de Filosofia…

  Que faran amb tots els profes q tenen en plantilla??

  Em sembla massa heavie pq sigui real! Cita fonts!!

 8. Laura ha dit:

  ELS PROFES DE filo els posaran a fer ciutadania, no es deia així aquella assignatura? o faran les guàrdies… o català…

 9. conjuntbuit ha dit:

  El dilluns m’informo millor i dire d’on venen les fonts… mentrestant seguiré estudiant ètica segos Bilbeny.
  El que si que m’han dit es que les places que hi havia per aquest any a filo s’han donat a psicopedagogs, eren unes 60 places, i aixo prové del becari adjunt al deganat.

 10. Ferran ha dit:

  Gràcies per la defensa de les MATES !!!!!!

  És cert que la Filosofia no hauria de desaparéixer, però les Mates tambe comencen a ser menystingudes i, al pas que anem (després de desaparèixer ja el llatí i el grec) acabarà resultant que als nanos mo se’ls hi ensenya res.

  Reconec que la pura memorística no ha de ser la finalitat de l’ensenyament, però d’això a dir-lis als nanos: foteu el que us dongui la real gana, hi ha un pas de gegant que no hauríem de donar.

 11. Laura ha dit:

  per això del llatí jo vaig ser dels que van començar a fer el batxillerat de ciències i tot just no s’havia deixat de fer fa poc, em va fer bastanta pena, perquè el llatí ben aplicat ens pot ajudar molt als de ciències per saber el significat de les paraules (quercus ilex, que per mi només em diu alzina potser em podria dir quelcom més…)

 12. Una humanista curiosa ha dit:

  La llengua llatina no només és mare del nostre català, l’espanyol o qualsevol llengua romànica sino que a la cultura i civilització clàssica es trobem les arrels més profundes de la nostra cultura i el que ens fa ser nosaltres: des de l’àmbit jurídic, literari, artístic…

  NO A L’ELIMINACIÓ DE LA FILOSOFIA, SÍ A LA REINCORPORACIÓ DEL LLATÍ I MÓN CLÀSSIC, I MATEMÀTIQUES PER A TOTS I TOTES A LES AULES.

 13. La reincoporació del Llatí tampoc caldria eh, no ens passem ara tampoc… com a molt optativa!!

 14. Theo ha dit:

  No siguis cruel, Arqueòleg! Que torni el llatí! Un any obligatori al batxillerat, tres hores a la setmana, no farà mal ningú! XDD

 15. conjuntbuit ha dit:

  Aixo donara per fer un post sobre una nova estructura del batxillerat, la proposta de l’Arqueoleg em sembla correcte… tot i que el llati com optatiu seria d’aquelles assignatures que ningu s’hi apunta perque aquella edat no hi penses en la utilitat que et pot donar com a persona

 16. Laura ha dit:

  jo sempre he pensat que el llatí em servia perquè em molava quan em deien d’on venia la paraula ecologia… però evidentment les declinacions m’interessen zero, si es fes amb una assignatura trimestral ben aplicada al batxillerat de ciències una hora setmanal en tindria de sobres, com suposo que amb una hora setmanal de mates a les lletres per càlcul mental, equacions, càlcul de percentatges… també en tindrien de sobres, però com a mínim fer-ho

 17. madebymiki ha dit:

  Tant de bó en Ferran tingui raó i tan sols es tracti d’especulacions, però últimament sembla que tot lo dolent es possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s