La Tempesta Elèctrica

La revolució és una tempesta elèctrica, només cal un parallamps per evitar-la.

El cel s’enfosquia paulatinament, mentre els ciutadans cercaven algun lloc on aixoplugar-se desesperadament, però en cap edifici existia el balcó ansiat. De cop va caure el primer llamp amenaçador, avís del que s’apropava. La gent començà a córrer temoroses, provocant el caos pels carrers, espentes, patades, crits… al bell mig de la plaça un paraigües, fals amagatall d’uns quants il·lusos que al caure el segon llamp damunt d’ells foren fulminats. El Govern havia decidit tapiar totes les portes per vendre els edificis a l’estranger, però la previsió d’una tempesta elèctrica havia deixat a tots els habitants a mercè dels llamps, mentre els polítics seguien tancats al congrés debatent sobre quin era el millor paper de WC.

Tercer llamp.

La por omplia cada cantonada, l’odi cap a aquells que els havien traït mitjançant el poder augmentava al mateix pas que el cel s’ennegria. Les forces de seguretat protegien el poder, com si la seva feina fos realment aquella, tot ignorant que a ells també els podia afectar la tempesta.

Quart llamp.

Unes persones topen amb un contenidor amb la grata sorpresa de trobar-hi a dins uns malls. Sense pensar-s’ho dues vegades rebenten un de les tàpies i conviden a la resta a entrar-hi. Al adonar-se’n el poder, envia a corre-cuita a les seves forces a evitar-ho. Només els polítics podien trobar la solució a allò que ells havien provocat, no pas uns ciutadans enfurismats. Però per primer cop en molts anys la sort es girà cap als desafavorits i el cinqué llamp va caure davant dels policies, que aleshores van entendre per fi que ells també estaven en perill, i així va ser com van començar a ajudar a la resta de la gent a obrir forats als edificis buits envoltats de més i
més llamps.

Malgrat els esforços de molts, els llamps havien deixat la ciutat quasi fantasmagòrica. Just quan va acabar la tempesta elèctrica els polítics van sortir del congrés cridant ben fort: Ja tenim la solució! Ja la tenim! Hem fet la nostra feina!

Al cap de dos dies es va col·locar un parallamps a l’edifici més alt i tornaren a tapiar portes i finestres.

2 comments on “La Tempesta Elèctrica

  1. Veig que estàs inspirat últimament, me n’alegro! Un bon toc d’humor per als temps que corren sempre va bé.

  2. Crític de cine ha dit:

    Bona metàfora pels tristos dies que corren.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s