Sobre les Campanyes Solidàries Absurdes

Hi ha varies formes de donar suport a segons quines causes, algunes interessants, d’altres que arriben a l’absurd. Més endavant explicaré d’on ha sorgit la reflexió sobre el tema.

La solidaritat és una paraula un pèl desgastada, la veritat, s’ha esgrimit tants cops que ha semblat perdre tot el sentit que tenia, a saber, la cooperació entre nosaltres, els humans, per tal d’assolir una certa igualtat al veure persones més desafavorides que nosaltres. La caritat cristiana amb un nom més maco.

S’ha arribat a un punt tal que es demanen fer coses per solidaritat que no tenen gaire sentit, com per exemple acumular taps de plàstic per aconseguir que un nen sigui operat… ja em direu vosaltres per a què serveix això! Si gràcies als taps de plàstic un es pot operar CIU ja té la solució al dèficit sanitari, res de retallades Mas només cal acumular taps de plàstic per pagar la sanitat! Potser sóc jo qui no ho entén… tota la vida tirant els taps a les escombraries del plàstic per ara trobar-me que si els hagués acumulat seria ric.

Però posem en marxa la lògica per tal d’entendre una mica tot això.

Potser la qüestió de fer campanyes solidàries absurdes és aconseguir un cert ressò mediàtic. És a dir, nosaltres podem fer una campanya de recaptació de diners venent roses i destinant els beneficis a una causa solidària, cosa que per aquest Sant Jordi s’ha fet molt, i no sortir per la televisió ni els diaris ja que no té cap mena de suc friki; o bé fer una campanya de recollida de burilles de tabac en solidaritat als qui pateixen càncer de pulmó sortir als mitjans de comunicació, aconseguir que la gent se’n rigui de nosaltres i fer publicitat de la nostra lluita d’una forma poc honrada, la veritat.

En fi, és una petita reflexió que fa dies que em ronda pel cap i no té cap explicació més enllà de poder publicitar-se, malgrat que no és gaire senzill arribar al mitjans… potser cada cop sorgiran noves campanyes “creatives” de solidaritat.

I posats a fer, perquè no fem nosaltres alguna proposta? Començo:
Campanya de recollida de mistos utilitzats en solidaritat als trolls de l’Arqueòleg que fa temps que no apareixen…

4 comments on “Sobre les Campanyes Solidàries Absurdes

 1. Crític de cine ha dit:

  L’última campanya solidària que vaig fer (absurda o no, és discutible) va ser afaitar-me durant el mes de novembre en solidaritat amb els homes que han patit càncer de pròstata.
  La veritat és que em vaig assebentar d’això un cop afaitat, però com a mínim ho vaig mantenir un temps.

 2. conjuntbuit ha dit:

  Home, almenys aquesta és una mica visible, però la veritat és que anar afeitat només els fa pensar, almenys no estic sol… potser és l’altre rerefons que hi ha, fer veure als afectats que no estan sols davant el seu problema.

 3. Ectòrix ha dit:

  Efectivament, en aquest món tan mediatitzat i espectacularitzat depèn quines coses són absurdes i no tenen sentit. La solidaritat tot sovint és falsa, pur espectacle i orientada només vers un camí. Sorgeix falsa solidaritat quan sentiem compassió pels altres, perquè llavors ens en allunyem; però sorgeix solidaritat més autèntica, humil i humana, perquè ens hi aproximem, quan podem entender què està passant l’altre i podem sentir alegria per ell malgrat la situació dolenta que, comparativament, li toca viure.

 4. No seria afaitar-se el cap? perquè anar afeitat de barba no sé si té molt d’impacte visual…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s