desmontant falsos arguments

El catolicisme ha hagut al llarg de la història esgrimir diversos arguments per tal de continuar amb la seva mentida. Actualment s’utilitzen, que jo hagi llegit, escoltat i que considero els més importants, un parell que pasaré a discutir i desmontar.

– Defensa uns valors que estan en decriment, com la solidaritat, l’amor al prógim i la caritat.

Aquests valors estan en decadència, si d’acord, però no són únics i exclusius del catolicisme, de fet formen part de totes les religions majoritàries. Per altra banda, parlar de solidaritat té relació directe amb l’amor al prògim, que és un valor moral de sentit comú. Pel que fa a la caritat cristiana no arribo a entendre quina diferència hi ha amb la resta de caritats, la seva és millor? Però encara diria més, és innecessària en l’actualitat ja que la reinserció s’ha demostrat molt més efectiva que el donar diners als desafavorits, és molt millor per la societat el treball que fan ajuntaments i associacions ajudant a entrar al món laboral als sense sostre que continuar animant a aquests a no fer res.

– Dòna una espiritualitat positiva.

D’això extrec que és una necessitat humana creure en alguna cosa per evadir-se del món en el que viu. Això és la espiritualitat, l’evasió. Com a necessitat humana que és, és creació humana també, com a tal, és producte de la imaginació, per tant Dèu no existeix més enllà que dels nostres pensaments, no és cap entitat metafísica real, i qualsevol cosa pot donar-te espiritualitat. Una bona novel·la et pot transportar a qualsevol lloc, estar envoltat de gent gaudint d’un concert et fa sentir millor, anar a veure una obra de teatre i acabar sentint empatia per l’actor és espiritual… si ens posem a filar prim, moltes coses que fem ens aporten unes sensacions que els creients anomenen espiritualitat i ens fan sentir culpables de ser incapaços de veure-ho.

No senyors, veure com l’esglèsia catalana es gasta millons d’euros en fer venir un ric a sermonejar-nos sobre valors caducs mentre per una altra banda demana i coarta a petites entitats un lloguer per un espai que estava cedit desde feia dècades amb l’excusa que no ténen diners per remoledar la façana de la catedral de Barcelona no és espiritualitat, és enriquir-se i enriure’s de la voluntat del èsser humà, és aprofitar-se d’una necessitat… és fer el mateix que els especuladors, i això de moral en té poc.

7 comments on “desmontant falsos arguments

 1. madebymiki ha dit:

  Bazinga!! (em sembla que s’escriu així…). Ben vis i ben explicat, res del que ens venen és exclusiu, aquestes franquícies del Senyor son franquícies com qualsevol altra, jo no compro res del que aquests ens venen.

 2. Crític de cine ha dit:

  On està la solidaritat del vaticà quan té milions i milions d’euros en qüestió d’obres d’art dins el museu vaticà?? que fonguin tot l’or, el venguin i ho donin a Àfrica, així hem creuré la seva solidaritat.
  L’esglèsia catòlica és una gran secta que s’ha anat obrint camí de forma molt i molt intel·ligent.

 3. caleglin ha dit:

  Completament d’acord amb el que dius. El que em pregunto és si malgrat tot és necessària la campanya en contra de la visita del Papa a Barcelona. Pot agradar més o menys, però rebutjar-la…

 4. conjuntbuit ha dit:

  Rebutjo la visita del papa pq és la visita d’un cap d’una secta amb molts creients, pero al cap i a la fi una secta ja que s’enriqueixen a partir d’una necessitat humana.

  Si vingués el lider espiritual dels cienciòlegs, es muntaria tan d’enrenou? A França van prohibir un acte d’aquesta secta per ser-ho, llàstima que el catolicisme sigui massa majoritari com per dir-lis el que son, uns sectaris.

  merci pel comentari.

 5. EL catolicisme no defensa la solidaritat sinó la caritat. es a dir: que els rics no paguin impostos sinó que facin donacions simbòliques i voluntàries. per netejar la seva consciència.
  La millor forma de ser solidari és no defraudar hisenda, l’estat ja s’encarega de fer benestar social!

 6. “creure en alguna cosa” no és cap necessitat humana: durant el 95% del pas de l’home per la terra (Paleolític inferior i mitjà) ho hi ha hagut cap mena de representació simbòlica, ritual o funerària. Els morts eren menjar que llençaven a els escombraries un cop acabat.

  La “espiritualitat” metafísica és una creació humana que es desenvolupa en paral·lel al poder polític, l’excedent i l’estat

 7. conjuntbuit ha dit:

  Gràcies arqueoleg per les teves apreciacions, encara donen més fonament al fet que el catolicisme és una gran farsa i els seus intents de defensar-los són inútils i pura demagògia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s