La cultura és el camí?

Sembla ser que la societat està cada cop més apàtica, de fet se la podria anomenar així la nostra generació. Una vegada rere altra ens repeteixen que el camí necessari per a acabar amb el que critiquem, és el de la cultura… però és cert això? A quina cultura es refereix?

La majoria dels membres la generació apàtica té cultura, ja sigui musical, televisiva, cinèfila, artística… aleshores el problema no és la incultura com anys enrere, sinó la falsa creença que no hi ha absolutament res a fer. Uns esperen pacients a que el sistema per si sol faci fallida, altres ja donen per fet que no passarà res i que preocupar-se per això és crear-se malestar en si mateix.

Ja ho vaig dir en un post, l’hedonisme individualista esta matant qualsevol espurna de canvi. Mentre aquesta generació es pugui embriagar cada divendres i cada dissabte, mentre pugui practicar sexe dia rere dia, no es preocuparà per la resta dels seus companys. Jo puc fer-ho, doncs no passa res.

No sé… no em veig capaç d’afirmar que la cultura actual, que majoritàriament entra dins del sistema i no surt, que és engolida per allò que prova d’increpar, no sigui un punt necessari per la meva croada cap al canvi. Però no sembla haver-hi una alternativa possible a vendre’s.

<Encara que no siguis comerciant, tard o d’hora acabaràs venent alguna cosa> Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet. Aquesta afirmació tan progressista me la va dir fa poc aquesta  veïna de la ciutat. Des d’aleshores que n’estic més segur que tenia raó, per molt que em pesessin. Penses i penses sense parar, et passes tota una setmana intentant demostrar que s’equivoca, que per alguna banda hi ha quelcom que es pot escapar… i l’únic que se’ns escapa és el simple fet de no veure les coses tal com són i deixar-se emportar per idealismes absurds on la realitat és fantàstica, genial, i la generació de l’apatia és en realitat la generació més treballadora de la història de la humanitat.

6 comments on “La cultura és el camí?

 1. RS ha dit:

  Com són les coses?

 2. madebymiki ha dit:

  I tant que l’afitmació és encertada, ens venem a nosaltres mateixos a diari, som esclaus i a sobre ens fan pagar les cadenes…

 3. conjuntbuit ha dit:

  les coses són que la llibertat, el bé comú, la solidaritat, l’autonomia, el ser… tot això no són més que paraules carents de sentit, idees que ja han perdut la raó de ser pensades i cercades. No semblem capaços de veure que el que hi ha és el que hi ha (tal com deia un tal Parménides), i res més.

  Cercar respostes sobre preguntes buides és perdre el temps evadint-se de les problemàtiques reals de la nostra societat. Per exemple: Creure que som lliures, que existeix, és no adonar-se del que comenta en miki.

 4. Si que tens tracta directe amb la nostre alcaldesa!! T’ho va dir a cau d’orella? Et picava l’ullet? Et va tocar??

 5. RS ha dit:

  I la teva opinió és una opinió i res més, paraules carents de sentit també, no? i per tant per què ha de ser veritat el que dius? si les paraules són buides les teves també ho són i si ho són el que planteges és tan fals com el seu contrari i per tant res és el que és ni el que sembla i les coses no són com tu les dius ni com el seu contrari. El que t’equivoques ets tu, per tant, opinant i afirmant coses buides. La demostració de que el que dius fos veritat es trobaria doncs en el fet que et quedessis callat, que no opinessis, que no parlessis, que no pensessis.

 6. conjuntbuit ha dit:

  No totes les paraules són buides, allò que està carent de sentit és parlar d’idees no tangibles. És a dir, jo m’expresso amb un llenguatge, però aquest llenguatge, les meves opinions no intenten demostrar quelcom indemostrable per paraules ni fets.
  Si el llenguatge esta carent de veritat, perquè no el puc utilitzar? A l’utilitzar-lo estic creant noves veritats, que trenquen amb les velles idees faltades de sentit en l’actualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s