canvi d’hora

El diumenge, les tres de la matinada es van convertir en les dues. Els animals continuaven el seu ritme de vida com sempre, mentre els racionals homes dormien (en teoria) una hora més. I arribats aqui jo em pregunto, de que serveix aquest canvi?

En serio, se’ns diu que això suporta un estalvi energètic, cosa que no sembla certa. A les sis de la tarda ja es fa de nit quan el dia anterior passava a les set, amb això que vull dir? Doncs que l’estalvi es produirà al matí, perque per la tarda es comença a consumir electricitat abans. Ja sé que sortirà algú dient que vaig en contra del progrés, que aixì es va pensar per gastar menys carbò i coses així. Però siguem lógics per favor, quan hi ha gent més desperta, a les 6 del mati o les sis de la tarda?

És una pregunta retòrica, ja que la resposta és evident. Com a punt final sols afegir que Tomàs Molina va escriure en un diari que l’estalvi sols era d’un 5%… hi ha tradicions que no sé perquè es segueixen…

9 comments on “canvi d’hora

 1. deambulant ha dit:

  😉 Escolta, doncs posat a treballar a les 6 de la matinada… si el sistema ho mana…

 2. Un 5 per cert d’estalvi energètic li sembla poc? Li sembla fútil una hora més de Sol quan estem la majoria desperts?

  A mi gens ni mica.

 3. Laura ha dit:

  L’estalvi energètic està pensat com en tots o la majoria dels casos per les empreses, fàbriques… per tal de que no hagin d’encendre el llum durant la jornada laboral de matí. Es creu que la majoria d’empreses a les sis de la tarda ja no estan en funcionament. Per tant, si l’empresa té funcionament de matí o fins les 17h de la tarda com passa en les escoles, amb una mica de sort no han d’encendre el llum en tota la jornada, si hi estan conscienciats clar.

 4. conjuntbuit ha dit:

  Artur: Em sembla futil que hi hagi una hora MENYS de sol quan estem desperts. Precisament quan són les sis de la tarda ja és de nit quan abans del canvi eren les set. I un 5% no és precisament una gran xifra quan es malgasta molts més percentatges d’energia en un mal ús de les infraestructures i els mitjans, en deixar els ordinadors encesos tota la nit, etc. A les sis del mati hi ha menys gent desperta que per la tarda, només contant tots els jubilats i infants ja et surt un bon nombre d’habitants.

  Laura: Potser és aquest el problema, mentre les empreses s’estalvien una petitat part del pressupost, les families l’augmenten al veure’s obligades a encendre el llum més aviat que abans.

 5. Correcte, és una hora menys de son. La veritat és que sempre m’equivoco en aquestes coses. Tot i així el 5% de l’energia em sembla una xifra enorme, es malbarati o no aquesta.

 6. madebymiki ha dit:

  No em crec les xifres oficials, ni aquestes ni ninguna altra. Em sembla que si volen que estalviem lo millor seria fer horari seguit en general i tancar els comerços mes d’hora, que aquests si que gasten massa electricitat.

 7. JO ESTIC DESPERT A LES 6h CADA DIAAA!!

  pD: M’HA ENCANTAT EL TEU FINAL I L’HE PUBLICAT CONJUNTAMENT AMB EL MEU!

 8. Crític de cine ha dit:

  jo entro a treballar a les 8 i abans del canvi d’hora, sortia de casa a les fosques. Prefereixo el canvi; si veig que es de dia quan començo a treballar no em deprimeixo tant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s