Caminant per l’Alguer.

Agost, la calor de Barcelona inundava el cos de suor i la nostra parella (que anomenarem X i Y) van abandonar el parell ordenat on vivien per passar unes vacances a L’Alguer, un lloc on se suposava que tothom parlava perfectament el català. Després d’agafar un avió a Girona cap al poble de Sardenya i un cops instal·lats a un càmping a varis quilòmetres, van començar a cercar desesperadament un parell de coses: Un càmping gas per poder cuinar i transport públic fins a L’Alguer.

El primer dia investigaren el lloc on dormirien, una cala de sorra blanca i aigües cristalines tenyides de verd margda dins d’un petit golf vigilat per una torre, era la cala de Torre Porticciolo. Per la nit van gaudir de la soledat que la pineda del càmping oferia per culminar la tranquil·litat que es viva amb una suau, però plena de passió, sessió de sexe.

El segon dia es van despertar ben d’hora a la recerca de la parada d’autobus. Després de comprovar que no en passava cap a la hora i que la calor de caminar durant un parell d’hores sota el sol convidaven a fer un bany, es dirigiren a la cala de Mugoni. Van esmorzar i tornar a caminar fins a l’extenuació quan van veure en un cap unes construccions que els ompliren d’esperança de trobar aigua, però no! La X i la Y sols van veure molt a la llunyania L’Alguer i un munt de casernes militars de la època de Mussolini. Allà van dinar en el menjador militar envoltats de frescos d’aquella època, de frases com ara “El Mediterrani tornarà a ser nostre” i pintades que li donave al lloc una sensació d’espai d’abandonament extrem. Hores més tard arrivaren a un poble on un home que parlava català (no s’ho arribeven a creure!) els va portar fins a la platja on havien esmorzat. A la nit les nostres intrèpides lletres estaven mortes de cansament, havien fet 20km sota el Sol del Mare Nostrum.

Dia 3: la parella es va aixecar disposada a aconseguir un autobus fins a L’Alguer i per fi el van trobar, la felicitat era desbordant! Allí van fer la tipica ruta per la part històrica que els va deixar una mica desencantats. Van dinar al restaurant amb el menú més barat (almenys de tots els que van mirar) per 25€ cada una… per la tarda el conductor de l’autobus els portà fins al davant mateix del càmping. S’ha de dir que tot i que no van escoltar gaire la seva llengua materna, aquell dia van sentir parlar el sard, que era molt semblant.

El quart i el cinqué dia el dedicaren a visitar llocs on poder anar caminant. Un era la torre nuova, que estava a uns 8km i que era una cala com totes les altres, però amb una bellesa dificil que no sabien com explicar. L’altre va ser el Cappo Caccia, un llarg cap que tenia al final una gruta marina i al bell mig un petit poble amb una cala paradisíaca on es podien veure’s els peus tot i tenir l’aigua pel coll.

Els dos últims dies, rendides pel cansament, se’ls van passar al càmping de vacances “normals” per a la resta de la gent, o sigui, que no van fer res. A la tarda agafaren l’avió cap a casa i es retrobaren amb la maleïda calor barcelonina i amb la incoherent necessitat d’explicar el viatge als seus amics. Una conclusió en van extreure del viatge: Si vas a Sardenya, no hi vagis caminant que potser t’hi quedes, emporta’t una bicicleta!

10 comments on “Caminant per l’Alguer.

  1. “El Mediterrani tornarà a ser nostre”
    Boníssim!!

  2. Per cert… unes illes plenes de jaciments arqueològics espectaculars! No em diguis q no en vas veure cap!!

  3. conjuntbuit ha dit:

    Si! Vaig passar pel costat d’un poblet roma i dels talaiots d’alla.
    Doncs no vegis les altres, no m’en recordo de més, però eren molt bones!

  4. madebymiki ha dit:

    He llegit be?, 25€ el menú mes econòmic?. Crec que el viatge previst a l’Alguer queda definitivament aplaçat.

    Les meravelloses platges alguereses poden esperar.

  5. Met ha dit:

    M’imagino que estaves a prop de Fertília, on entre d’altres coses Mussolini es va carregar part d’uns aiguamolls amb un pont amb bastants segles d’història…

    Jo vaig torn encantat de l’Alguer… potser perquè rea gener, vaig celebarra el meu aniversari… i com que la ciutat estava mig deserat per ser temporada baixa, el catlaà el vaig escoltari fer servir bastant més del que m’esperava.. això sí; sóc d’hotel i no de càmping, pel que l’autobús no el vaig trobar a faltar.

  6. conjuntbuit ha dit:

    Les casernes estaven a punta giglio, a maristella i a fertilia vam parar a dinar quan vam visitar la grutta di neptuno.
    El problema del bus rau en el fet que des de l’Alguer podies saber be els horaris, però des de Porticciolo havies de caminar 4km fins a una parada que no sabies si era correcte o no i esperar un autobus que passava cada 3 hores. Una mica més de freqüéncia de pas no hagués estat malament…

    I realment vaig tornar content i vaig sentir parlar més català que a Prades de Conflent.

  7. Laura ha dit:

    fertilia estava a prop de punta giglio, perquè està entre aquesta i l’alguer,

    en canvi no està de camí quan vam anar a la gruta di neptuno, té raó en met crec.

  8. Issik* ha dit:

    M’ha agradat força la teva forma d’escriure el text narratiu, i sobre tot, la teva manera de crea uns personatges en forma de lletre (noi = Y; noia = X) sI FESSIS UN ESCRIT MÉS EXTENS, ET PODRIES PRESENTAR A UN CERTAMENT EN EL QUAL HI HA UNA CATEGORIA QUE BUSCA EL QUE TU TRACTES. L’Alguer, una ciutat italiana on es parla el català… i amb un bon sentit de l’humor i la ironia. Sort!

  9. conjuntbuit ha dit:

    Gràcies pel comentari! Ho provaré, a veure si hi ha sort, ara el que toca serà extendre una mica el text… a veure que puc fer!!!

  10. […] desitgeu veure algunes fotografies feu clic aquí, i al final del mateix post les trobareu. from → Sociedad, relatos ← Los […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s