I ens estranyem?

Des de fa un any que van sortint noticies sobre violacions comeses per menors d’edat. Per desgràcia aquesta setmana ha ressonat encara mes pels dos casos, cosa semblant va passar amb el bulling quan van sorgir un parell de noticies i de cop i volta a tots el mitjans d’informació van sortir noticies de casos que dia rere dia es multiplicaven. I ara toca amb aquest tema tan doloros… Tot i això no se de que ens estranyem quan els adolescents i preadolescents són unes persones molt manipulables i la televisió els està dia rere dia fent-los entendre que si no fas sexe ets un pringat.

No sóc un moralista però s’ha arribat a un punt on sembla que els que son guais han de fer sexe a totes hores, enriure-se’n dels altres, ser heterosexuals, ser uns vagos, emborratxar-se fins a perdre el sentit, fumar porros a totes hores i passar dels professors (i si els maltractes en públic millor). Ho sento molt pero si es planteja el jovent com el mirall de la societat fem pena, encara que no cal que ens mirem a un mirall per veureu-ho.

Per sort sempre hi ha l’esperança de que un grup no cregui que ha de ser aixi i no es deixi influenciar.

L’altre qüestió és la llei del menor, fins quan els menors de 13 anys podran delinquir i sortir mes o menys impunes? És una vergonya que la violació no estigui considerada a l’alçada de crims com l’assasinat.

4 comments on “I ens estranyem?

 1. Ferran ha dit:

  L’alarmisme és un fenòmen estrany: passa dues vegades en poc temps la mateixa cosa i ja tens tots el mitjans alatmant a la població com si això passés cada dos per tres.
  És cert que els models que s’ofereixen al jovent no semblen gaire “edificants”, però em nego a creure que la resposta generalitzada sigui la violació.
  El tema de l’edat penal és un tema massa complex per tractar-lo en calent després d’aquests fets luctuosos.

 2. Ui no no! No estic gents d’acord! Sempre que passen coses d’aquestes la solució fàcil es donar la culpa al sexe i a la tele! Sembels la meva àvia! Visca!
  Igual hauriem de fer un anàlisi me´s profund de les circumstàncies socioeconòmiques del entorn on s’han produït aquests casos no?

  I si aquests nanos resulta que no miraven la tele? A qui culpem? A Marilyn MAnson, com a la tragèdia de Columbine?

 3. conjuntbuit ha dit:

  Ah clar! L’educacio i el que veuen a diari aquests chavals no els afecta, sempre és l’entorn socioeconòmic! Només recordo que en les families burgeses tambe hi ha maltractaments i els molt putes s’ho callen.
  No he culpat el sexe en cap moment, he culpat les influencies que dia rere dia ens bombardejen. I no cal tenir televisió, amb la publicitat que hi ha al carrer n’hi prou per tenir ganes de fotre un clau el mes aviat millor i com sigui.

  Quan fa que no sents una conversa entre nois de 14 anys? Són patetiques, que si ‘yo voy a matar a no se quien, que si me mira mal tal qual, que si vaia ciego me pegue ayer, que si ayer me tire a la estrecha de mi novia…’

  No nomes és la televisio, pero tampoc se de que ens estranyem si per l’alarmisme (com diu ferran) o pel fet que es dona.

 4. madebymiki ha dit:

  La tendència social és anar cap a pitjor, i els joves formen part d’aquesta societat decadent. Però l’estrella d’aquesta patètica societat és la tele, que allà on veu mercat s’hi aboca sense cap tipus d’ètica. Avui per avui no se si la tele és un reflex nostre o nosaltres som un reflex de la tele que veiem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s