overbooking

En Geido va tenir una vida d’aquelles que a uns quants els sembla exemplars. Durant al llarg de la seva estada al món terrenal va ser un àngel, un reprimit més per l’església, però ell estava feliç ja que era tal com l’havien educat i no coneixía cap altra alternativa.

Des de sempre que havia desitjat morir per poder pujar al cel, però com que la seva religió no li permetia el suicidi, es passava els dies fent de bon cristià. Anava a l’esglèsia cada diumenge i sempre que podia entre setmana s’ha pasava, els caps de setmana en comptes de sortir de festa destrossant el fetge, preferia seure’s a la seva butaca i rellegir els seus autors preferits (com Sant Tomas d’Aquinno, Sant Agustí, Plotino…) o repassar els passatges de la Bíblia que el poguessin entretenir més.

A la universitat va conèixer una noia que pensava igual que ell, al cap de varis anys de festeig verge es van casar i van tenir uns quants fills, ja es sap que quan no s’utilitzen condons passen coses d’aquestes… va obtenir una feina al Bisbat de Barcelona on es dedicava a estrangular financierament les associacions laïques que tinguessin locals cedits pel Bisbat, la seva feina era aconseguir diners per a l’esglèsia com fos.

Despres de varis anys al servei de l’esglèsia es retirà a Montserrat a ajudar els monjos i al final morir cristianament als vuitanta anys.

Quan va arribar la seva ànima al cel el Geido va flipar, les portes estaven mig obertes i Sant Pere restava desesperat… després de tants anys de cristianisme el cel s’havia quedat massa ple de gent bona i a l’infern feia anys que no hi cabia ni una ànima. Geido va pensar aleshores que potser seria hora d’acabar amb la religió i així tot seria terrenal, ja que les entitats metafísiques estaven en overbooking i el sistema ara estava saturat.

7 comments on “overbooking

 1. madebymiki ha dit:

  però com que la seva religió li permetia el suicidi???

  Em sembla que et falta un no abans del li, oi?

  Bon post tot i que crec que no hi ha overbooking al cel….

 2. conjuntbuit ha dit:

  ha sigut un petit error d’escriptura… gràcies per avisar-me…

  Al cel no hi ha saturació… potser si que tots estan a l’infern

 3. madebymiki ha dit:

  No pateixis, jo fallo molt mes sovint. L’infern és aquí mateix i si, hi ha overbooking.

 4. Bonic relat!
  Jo sempre he imaginat el cel com un convent ple de monges avorrides i l’infern com un paradis de luxuria i pecat!

 5. Ferran ha dit:

  Digueu-me escèptic, però jo soc incapaç d’imaginar-me el cel… ni l’infern… ni el purgatori. Potser el limbo…

 6. Pompeu Socarrat ha dit:

  En català hauriem d’utilitzar el mot genuí sobrereserva, i deixar-nos estar de les noves imposacions anglosaxones del segle XXI, overbooking?.

 7. conjuntbuit ha dit:

  Perdoni vosté senyor per no defensar la llengua tal com s’ha de defensar. Si tan de greu li sap, ja escriure en castellà que segur que ningu li posa pegues.
  D’altra banda li agrairé el seu anhel de destruir la creativitat en pro del llenguatge cult. Ho sento molt, però si això fos un assaig acceptaria la crítica, però és tan sols un relat i com a tal necessita arribar a tot el públic i no només a aquells que tenen un gran domini de la llengua com vosté, que té diccionari propi i tot!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s