Regals

Durant uns dies no aconsegueixo entendre la utilitat que tenen els regals, ho trobo una cosa absurda que la gent valori les amistats per coses materials que es donen quasi obligatòriament. Mai he demanat a ningú que em regali res, quan dic mai em refereixo des de que tinc un ús de la raó coherent amb el que penso. Aquest any, pel meu aniversari no vaig rebre res i estic la mar de feliç per que per fi els meus amics ho han entés. No necessito que se’m demostri el fervor amigal a base de regals, si no de bones converses, confiança i aconteixements.

Moralment no em veig obligat a actuar com em dicta lo socialment ben vist, les meves màximes no entendran aquesta necessitat imposada i que no sé qui se la va inventar. Si algú pensa alguna vegada en regalar-me quelcom, que sigui original i que vagi més enllà del materialisme purament simbólic que t’obliga a retornar-li tard o d’hora. Que em regali la mort… així podré agrair-li tota la vida.

4 comments on “Regals

 1. Ferran ha dit:

  Tan com regalar la mort… A més, no podrie agrair-li “tota la vida” perquè ja no en tindries de vida.
  Però si que és veritat que fan més il·lusió els regals que la gent s’ha currat (un auca, un recopilatori de cançons piratejades, una acricatura, una col·lecció de fotos de fa anys, …) que no pas qualsevol cosa comprada en una botiga.

 2. HAs de saber que el fet de relalar coses mutuament es produeix des del Paleolític!! Una tradició tan arrelada no es canvia d’un dia per l’altre!! Hi han societats de caçadors recolectors documentades antropològica i etnogràficament en les que no tornar un regal es motiu de guerra!

 3. Jordi Pina, Pinucset ha dit:

  Home, jo penso que hi ha regals i regals.

  Hi ha els regals “obligatoris” que es regalen i es reben per tradició. Són els típics de comprar qualsevol tonteria i punt.

  Però hi ha els regals currats, i s’ha de dir que els que he rebut d’aquest tipus m’han fet moltíssima il·lusió!

  Així doncs, penso que tens raó si i només si tot el què dius va destinat al primer tipus de regals.

  Vagi bé!

 4. madebymiki ha dit:

  Jo fa força temps que no faig (ni em fan) regals, a excepció de a les criatures, i em sembla una opció interessant i molt en la línia anti-consumista que fa temps que m’he imposat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s