Heterofobia

“En cert sentit, en Jofre vivia la mar de feliç envoltat de la seva gent. Cada cap de setmana es vestía amb el màxim de glamour i es dirigía als locals de sempre. Allà es trobava amb els seus amics i mentre es prenia un Hurricane, els seu còctel preferit, la conversa començava a agafar un to cada cop més encés. El tema de conversa era els heteros, que eren posats verds per la seva manca de glamour, intel·lecte, saber fer i sobretot per lo monotemàtics i nyonyos que arribaven a ser. Un d’aquests dies, quan la conversa estava al punt àlgid, amb en Cesc explicava la seva teoria de que no hi ha heterosexualitat sino cubates de menys i les seves històries que ho demostraven empíricament, van entrar al seu bar un grup de nois i noies que estaven fora de lloc. Eren clarament heterosexuals.

En Jofre i els seus amics van intentar demostrar la teoria d’en Cesc i quan els nois heteros anaven ben servits s’hi van acostar per lligar amb ells. En Jofre es va apropar a un noi alt d’ulls blaus, somriure encisador i un cos lleugerament moldejat al gimnàs. A l’escoltar la conversa d’aquell grup no s’ho podien creure, discutien sobre quin era el millor mètode científic si l’inductiu o l’hipotico-deductiu, són gais segur, van pensar els dos amics. Quan l’atac era cada cop més clar, amb insinuacions, aproximacions de cossos i mirades que despullaven van entrar al bar un grup de gais ultra radicals.

Després d’una intensa discussió entre els ultres i el grupet hetero, es va iniciar una baralla que va acabar al carrer. En Jofre i en Cesc van sortir a ajudar als heteros, els ultres els van acusar de ser amics dels que durant segles els havien oprimit i que eren com ells o pitjor.”

Igual que és molt lícit posar de manifest l’homofòbia i denunciar-la públicament, també em veig obligat a denunciar que els heterosexuals som criminilitzats, vexats i insultats en alguns cercles homosexuals. Em sembla aberrant que els que es queixen d’opressió social sigui després capaç d’oprimir als altres (com aquells independentistes que odien qualsevol persona que no sigui catalon parlant). Crec que hi ha heterofòbia, només cal veure algunes afirmacions que es fan per la xarxa…

Ni els homosexuals són uns mariques de merda ni tots els heteros som uns garrulos futboleros sense sentit del ritme i la moda!

11 comments on “Heterofobia

 1. rafel ha dit:

  Ummm… mande?

  De la història res a dir, és divertida i fa pensar.

  Del comentari final… umm.. no hi estic gens d’acord. Anem per parts:

  Em podries donar exemples d’aquest integrisme antihetero a Barcelona? M’intriga molt saber quins són aquests “cercles homosexuals heteròfobs”! Quines són aquestes accions heteròfobes? Quants heterosexuals són víctima d’aquesta “heterofòbia”? L’heterofòbia, marca la vida de quants heterosexuals?

  Els grups glbt més incendiaris, antisistema i queer que conec (amb els que, per cert, discrepo moltíssim) el que denuncien és l’heterosexisme no pas l’heterosexualitat!

  Si del que parles és de gent idiota i que es mira el melic, hauries de saber que l’estupidesa és una plaga que no entèn ni de sexes ni d’orientacions sexuals!

  En tot cas a mi la equiparació que estableixes entre homofòbia i heterofòbia em fa molt mal, tant estètic (mal a la vista) com ètic (mal al cor).

  I em fa mal perquè entre d’altres coses perquè no conec cap dels meus amics i familiars hetero (a qui m’estimo moltíssim) que hagi estat apallissat, insultat o acomiadat per ser heterosexual i en canvi sí que gran part dels meus amics i familiars gais, lesbianes i transsexuals han estat apallissats (el J… un conegut meu d’una associació va estar dos dies en coma per la pallisa d’uns skins només per anar agafat de la mà del seu nòvio, però també va ser apallissats en M… o en S… a la sortida d’una discoteca d’ambient; el cas de M… va ser si cap més trist perquè va haver d’enfrontar-se a l’homofòbia de la policia ja que volia que a la denúncia per lesions constés un agravant per homofòbia) o, com en el cas de la gent trans que conec, acomiadats de la feina, obligats a prostituir-se en no tenir alternatives econòmiques, expulsats de casa… (la història trista que es repeteix en totes quasi totes les trans, fins i tot una que conec que té 3 carreres universitàries!). El cas més trist que conec són el d’una professora universitària obligada a vestir d’home per donar classes (a la “progre” barcelona i a la universitat pública) i el cas d’una trans que treballa de mecànic, òbviament vestida d’home (l’alternativa és la prostitució).

  Per cert, atacs “light” com ser insultats i amenaçats per la nostra orientació sexual ho hem estat pràcticament tots a l’escola i al carrer! No conec cap gai fora de l’armari que no patís cap agressió homòfoba com a mínim verbal ni a l’escola o al carrer i mira que conec uns quants!

  De debó, crec que has de veure més món perquè agafes l’anècdota i la poses com a generalització i equipares algun comentari aïllat d’un gai ressentit (potser ressentit amb raó, no coneixes la seva vida ni les seves circumstàncies) . O potser jo visc en un altre món. Perquè dels centenars de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals que conec no conec cap que sigui heteròfob! Clar que, d’altra banda, mai em podria fer amic d’algú que fos heteròfob o ressentit. O sigui que potser sí que visc en una bombolla..

  De debó, el 99% dels gais no mosseguen! I l’altre 1% seria igual d’idiota o capullo amb qualsevol orientació sexual!

  Ei i en tot el meu discurs que consti que per mi l’enemic és l’homofòbia (l’homofòbia dels gais també). Perquè és cert que no conec cap gai heteròfob com tristament és cert que hi ha moltíssims gais homòfobs!

 2. rafel ha dit:

  volia dir que equipares un comentari aillat d’algun gai ressentit amb l’existència d’una suposada heterofòbia generalitzada… que jo no veig per enlloc. Exemples vull exemples concrets!

  No seré jo qui generalitzi sobre “els heteros” (mai ho he fet perquè sempre tracto als individus com a tals i no com a part d’un suposat col·lectiu, i gent com en glamboy ho fa però entenc que ho fa en clau irònica, per fer conya, i que no parla seriosament), així que compte amb generalitzar amb els gais, les lesbianes els bisexuals o els transsexuals… perquè són tan diversos com els heterosexuals, ni més ni menys!

  I ja et dic, l’enemic, l’homofòbia i l’heterosexisme en tant que construcció ideològica, no entèn d’orientacions sexuals!

 3. Ferran ha dit:

  En qualsevol cas, cal reconèixer que aquesta pretesa heterofòbia ha de ser molt, però que molt, minoritaria. Jo, al menys, no he vist mai enlloc cap notícia parlant d’agressions de gais a heteros. I si que n’he llegit moltes (masses) en sentit contrari.

 4. Et recomano q rellegeixis aquest relat meu:http://glamboy69.wordpress.com/2008/01/17/un-conte-hetero/

  En quant al comentari final, subcric el coment del Rafa, es evident que els heteros sou una massa vulgar, però els homosexuals estem a anys llum d’imposar la nostre dictadura… donans temps!! Muahahah

 5. Lídia ha dit:

  ui que t’están arraconant! jaja
  feia molt que no passava per aqui. M’ha agradat molt el post de L’H!!

 6. madebymiki ha dit:

  Crec que has tocat alguna fibra sensible, a mi m’ha semblat un post transgressor i força irònic, però al veure els comentaris (macro comentaris) m’en he adonat que hi ha una sensibilitat extrema cap aquest tema cosa que jo (com a hetero) no habia percebut. En tot cas no hi veig cap intenció ofensiva al post.

  Espero que ara no us uniu tots els gais per ser un hetero garrulo i incult, je, je, je.

 7. conjuntbuit ha dit:

  Ja jaj ja!!

  Primer de tot dir que no volia ofendre, pero que si que pretenia encendre una mica als meus lectors gais. Per descomptat Rafa que no hi ha heterofobia, i que si es dones el cas d’haver-n’hi es produirien dues coses:

  1.-No sortira als mitjans ningu hetero dient que uns homosexuals l’han apallissat, igual que fins fa poc no sortia a la llum casos de violencia sexista de la dona a l’home.

  2.- Que podriem començar a tremolar si la tonteria de sentir-se superior a l’altra entra en la ment dels oprimits i reprimits homosexuals. Seria un gran problema de la humanitat el fet que les teories més radicals agafessin el timo d’aquesta.

  Afegir només que el comentari el vaig escriure despres per intentar encetar un debat, i pel que veig ho he aconseguit en certa mesura… si voleu em penso respostes als vostres comentaris i intento continuar defensant la presencia cada cop més alta d’heterofobs. (pot ser divertit)

 8. Martí ha dit:

  Jo penso que l’escalada de reivindicacions necessàries per part de col.lectiu lgtbq pot ser vista per alguns sectors d’homes heterosexuals (dic homes perque majoritàriament la homofòbia es dóna entre homes) com una pèrdua d’espais i com un exercici d’heterofobia. Alguns sociòlegs afirmen que la heterosexualitat no deixa de ser un mite, cumpleix les funcions del mite, que són les d’explicar el món, en aquest cas les del món dels afectes i de la sexualitat i el de mantenir un determinat ordre social. En aquest sentit alguns heteros poden veure i viure l’alliberament lgtbq com una pèrdua específica de poder, d’espais, de manteniment d’un status quo basat en l’heterosexualitat i en aquest sentit enarbolen la bandera de l’heterofobia. Jo personalment penso que és impossible plantejar un escenari d’heterofobia. En aquest sentit la postura des de la que es dónen les lluites lgtbq és moralment més sòlida que la postura d’aquells que encara defensen obertament o mitjançant subterfugis lingüístics (no és el cas d’aquest post) l’homofòbia perque si ve uns rebutjen, agredeixen i exclueixen, els altres, nosaltres, només volem un món on poder ser, existir i poder estimar, estimar-nos, viure, conviure i follar amb llibertat en convivència sempre amb els i les heteros de puta mare que ens acompanyen en aquest camí i amb qui val la pena compartir una birra com és el cas d’en Xavi Ríos.

 9. Rafel ha dit:

  En tot cas parlar d’una suposada heterofòbia simètrica a l’homofòbia em recorda a les persones que defenen la supremacia masculina (o, sigui, homes i dones masclistes) que s’oposen al feminisme perquè diuen que és simplement el masclisme a la inversa.

  En definitiva, hi ha molta gent, des dels sectors més rancis i ultres que interessadament confòn lluita contra el masclisme amb lluita contra els homes o lluita contra l’heterosexisme amb lluita contra els heterosexuals.

  Per cert, una mostra greu d’heterosexisme gràcies a la qual un assassí de dues persones ha estat absolt:

  http://www.dosmanzanas.com/2009/02/sentencia-absolutoria-para-el-asesino-confeso-de-dos-homosexuales-en-vigo.html

 10. conjuntbuit ha dit:

  Impressionant la noticia, m’ha deixat a quadros…

 11. Martí ha dit:

  en tot cas caldria anar amb compte amb les ironies. Segurament hi ha formes menys agresives de ser irónic. També hi ha temes menys sensibles sobre els que ironitzar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s