Tots a Berga!

Avui manifestació a Berga, de què? De diables. Per què? Per una directriu europea que regula les activitats de foc.

Aquesta directriu marca la distancia mínima dels espectacles amb pirotecnia, a 15 metres del públic i a 5 o 10 entre colla i colla; cosa que significaria la desaparicio dels correfocs, tradicio festiva catalana… Us imagineu unes festes de la Mercé sense correfoc? Unes festes de barri sense la polvora omplint els carrers? Es perdria una part important de la nostra cultura… si els diables han de patir regulacions com aquestes, els castellers també haurien d’estar afectats per altres lleis.

Per sort o desgracia tot esta en mans de la Generalitat.

6 comments on “Tots a Berga!

 1. I dale!!
  no sé a quanta gent li he tingut que explicar aquest fi de setmana!

  Diferències entre REGLAMENT i DIRECTIVA de la UE:

  REGLAMENT: Es redacta a les intitucions europees 8Parlament, Consell i Comissió) i es dòbligat compliment directe sense intermediació dels estat- part.

  DIRECTIVA- Cada estat, repeteixo CADA ESTAT adapta i desenvolupa la norma a la seva legislació i realitat. Per tant NO hi ha cap perill q prohibeixin els correfocs a menys q el Congrés ho legisli així!!

 2. madebymiki ha dit:

  Molt aclaridor el comentari de l’arqueòleg, per tant si tot es en mans dels nostres governs ho tenim clar, el 2321 ja s’hauran posat d’acord.

 3. Laura ha dit:

  No entenc el comentari de l’arqueòleg, el mateix conjuntbuit ha dit que està en masn de la Gene i que per tant no diu que aquesta directiva s’apliqui directament.

  arqueòleg, és cada Estat! Catalunya no és un estat i a Espanya no hi ha tanta tradició en correfocs. La generalitat ja hi ha dit la seva i manifesta que aquesta “llei” hauria de contemplar com a excepcions les festes i tradicions amb components de foc, però personalment encara no sé què ha dit l’Estat Espanyol. De totes maneres si la competència la té la Gene que no ho sé en principi no hauria de passar res, però…

  no està de més manifestar-se per mostrar a nostra opinió envres aixó per si de cas mentre es pensin com adaptar la directiva a nostre estat volen fer cas del que es diu al carrer, perquè si no ho fèssim com s’enterarien del que volem?

 4. conjuntbuit ha dit:

  Arqueoleg, la laura té raó: Has llegit el final del post??? En cap moment deia que ens anessim a brusseles a manifestar-nos, ni que la culpa és d’europa… sols explicava d’on venia tot, que és de la directriu.

  Les negociacions ja s’estant fent amb el ministeri pertinent, pero aixo no assegura res de moment.

 5. Una humanista curiosa ha dit:

  Les tradicions i festes amb foc corren perill… i què passa amb les tradicions de festes on es maltracten animals??? Això què? Que es deixin de discutir tonteries que almenys qui va als correfocs o on sigui ho fa lliurement i ningú tortura ni mata a cap ésser.

 6. Sisi, lamento no havr-me expressat amb claredat! El q volia dir q es q no hi ha cap amenaça directa als correfocs ni molt menys, es obvi q la gene MAI legislarà en contra i q per tant la única institució q podria vetar els correfocs es el Congrés, per tant es tot com una amenaça fantasma mooolt llunyana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s