Publicitat anticonsumista?

Els que tenim la sort o desgracia d’agafar cada dia el tren, i suposo que el transport public en general, ens topem cada dia amb una publicitat realment interessant. Es tracta d’un munt d’escombraries amb una esquela a sota que posa ‘Casi todo lo que compras lo tiras’. He estat investigant una mica, perque no em creia que el ministeri d’industria estigues darrere d’aixo, i efectivament, darrere d’aquesta publicitat que en certa manera ens fa veure que consumim massa material fungible (i encara més ara que s’acosta nadal) esta una organització anomenada BASURAMA

No entrare a explicar el funcionament d’aquesta associacio madrilenya perque prefereixo que ho descobriu per vosaltres mateixos, si mes no tenen propostes originals i val la pena mirar-la. El quem’ha semblat interessant era la publicitat. En aquesta societat que sembla estar presa per un consumisme desesperat, tot i que hagi decaigut un xic, sorgeix un lema que impacta i que a qualsevol se li podria haver passat pel cap. En una classe ens comentaven que són aquestes iniciatives les que més gent enganxen, aquestes frases que a tots ens afecten i que tots ja hi haviem pensat alguna vegada (perdoneu tanta generalitzacio indeguda).

Un altre exemple així era el de V de Vivienda, el ‘No tindras casa en la teva puta vida’… clar, sincer i cert. Si es vol iniciar una revolucio o un gran moviment social, es necessita cerca un lema suficientment clar i englobador que pugui fer pensar a la gent del carrer sense anomenar-los estupits. Per desgracia, aixo els sindicats i les assamblees d’estudiants no ho tenen clar, el ‘No a bolonya’ és un lema que ens insulta ja que poques persones sabem de que tracta aixo i la resta només són ovelles que criden en contra de quelcom que desconeixen, i per veureu-ho només cal parlar amb els estudiants menys polititzats que van a les manifestacions… sempre acabo parlant d’aquest tema?

Ho sento es que dema tinc una assamblea on escoltare de nou les tonteries de la privatitzacio de la universitat pública… L’aplicació de l’EEES és una excusa del govern per fer baixar el nivell de la educacio, primer va ser primaria, despres secundaria i ara la universitat. I no hi ha res mes del que queixar-se, que ja es prou, tota la resta son manipulacions d’anarquistes, comunistes i independentistes.

Com més incults, més manipulables.

6 comments on “Publicitat anticonsumista?

 1. madebymiki ha dit:

  Molt interessant, has fer que em piqui la curiositat i ara em poso a investigar sobre BASURAMA. Salut!!

 2. Laura ha dit:

  jo vull que m’expliquis què és basurama!

  el lema de la meva carrera és: converteix un residu en un recurs!!! de tal manera que no generem residus sinó recursos nous…

  i a vegades ho aconseguim… llàstima que no tenim el suport polític…

 3. Laura ha dit:

  aquí veiem dues posicions d’aquesta societat: el què té afany d’aprendre, investiga, contrasta opinions… (el primer comentari) i el que li pica la curiositat i vol que li explikin mastegat moltes vegades amb la intenció de poder criticar posteriorment, aquest segon cas és molt més fàcil de manipular ja que s’empassarà el que li diguis,…

 4. Quin misteri Conjuntbuit! Per petició popular exigim un post on ens desvelis que és Basurama!
  I més quan el govern està obsessionat amb incentivar el consum per revifar la economia!

  En quant a lo de les assemblees: totalment d’acord! Potser que Bolonia sigui dolenta, però tal i com s’està plantejant la protesta sembla de cara al public general com: un cop més els quatre hippies avorrits de lletres la lien per divertir-se una estona. La tancada al recorat de la UB es la cosa me´s semblant a una vetllada kumbaià que he vist mai!

 5. Una humanista curiosa ha dit:

  Jo si et dic la veritat… he acabat pensant que allò que realment mou les tancades en les facultats de la UAB, rectorat en la UB, etc…són les poques ganes de fer classe. De veritat. Estic cansada ja.

 6. Ferran ha dit:

  La veritable misèria de la nostra societat es comprova en veure que s’hagin de fer determinats tipus de campanyes per explicar el que hauria de ser obvi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s