Marica de merda!

Aquest post és un intent desesperat de fer veure a les meves generacions que hi ha insults que no tenen sentit de ser. Pertanyo a una colla de post-adolescents que encara creuen que els insults sobre la orientacio sexual poden ferir els sentiments quan l’unic que fan és fer crèixer la flama de la intolerància… En un post sobre feminisme se’m deia que era molt important l’herencia cultural discriminatòria que arrossega el llenguatge. Aleshores no els donava raó, pero el tema en qüestió és un altre.

Quan feia francés a l’institut la professora ens deia que en la seva juventut la expressió marica, gai, mariposon… no tenien cap mena de sentit pejoratiu. En canvi ara és pitjor posar en dubte la sexualitat que no pas cagar-se amb la mare d’algu. Que ens esta passant?

La juventut no es que no tingui valors i les txominades que diuen algunes iaies peperes, la juventut és en la seva majoria un èsser completamnet incult i estupid que no sap que vol dir el respecte. Si les futures generacions no estan educades en el respecte cap als altres no arribarem enlloc. Reconec la meva intolerància en la meva adolescència, però no era res comparada amb l’actual.

Tots hem estat joves i lo bo d’aquesta edat es la corrent nihilista que destrueix idols per crear-n’he de nous, però quins? Torrente com a model a seguir?

Després el nombre de suicidis d’adolescents és més gran entre els homosexuals que els heterosexuals… tots els heteros som uns fills de la gran puta per permetre-ho. (M’estic jugant la clausura del blog?)

Cada mirada al bar mostren una tensió inexplicable,

No paro de mirar-te temen la teva reacció

Què et passa bon amic? Hi ha quelcom que em vulguis dir?

No-res, si ho sabessis…

Tranquil sigui el que sigui ho entendré.

M’agrades, però sé el que em diràs i fugiràs del meu costat.

Què em diries si ara afirmo la meva homosexualitat?

Ets un marica de merda!! No m’esperava això de tu!

jo si que no m’ho esperava

6 comments on “Marica de merda!

 1. Biel ha dit:

  Els homosexuals existeixen perquè hi ha heterosexuals. Ens van crear com a subjecte homosexual per controlar-nos. Ens van lligar un desig a una identitat, a un cos, per identificar-nos com a subjectes d’una sexualitat prohibida. El desig entre els homes, és aquell que pertany als homosexuals. I el desig amb el sexe oposat petany als heterosexuals. I així tal qual ens hem reïficat, i els gays mateixos creiem tenir escències intrínseques. Crec que els humans sóm més flexibles, i que hauríem de deixar-nos de la política de la identitat, per deixar-nos governar per l’economia de les emocions i dels plaers. Però això només serà possible, quan tots ho entenguem, també els heteros.

 2. ALELUYAAAAAAA!!
  Per fi un post en el teu blog que puc subscriure de dalt a baix sense matisos!

  Encara no em puc creure que siguis tú qui signa aquesta aferrissada apologia de la ultracorrecció política del llenguatge. Jo porto segles intentant erradicar les expresions intolerants, però estan taaan absolutament arrapades al inconscient col·lectiu que esdevè una feina titànica!

 3. Lídia ha dit:

  feia un ou que no entrava i com que m’aburria molt m0he llegit tooots els post endarrerits (que són uns quants) i n’hi ha que m’han agradat més i n’hi ha que menys. El problema és que com he absorvit tanta informació de cop, ara no sé sobre que comentar…

 4. Rafel ha dit:

  D’acord amb tot excepte amb el que diu la teva professora de francès. Tinc bastants coneguts gais de 50 anys i més i t’asseguro que els insults relatius a l’homosexualitat estaven a l’ordre del dia entre el jovent. Et recomano el llibre de Didier Eribon “reflexiones sobre la cuestión gay” que fa una arqueologia de l’origen de l’insult “marica” i de com aquest insult ha estat el que ha creat les identitats heterosexual i homosexual tal i com les coneixem.

  Fins i tot a l’època del siglo de oro el pitjor insult era “bujarrón”, només cal llegir Quevedo!

 5. Rafel ha dit:

  A més, per què, a pesar de l’hostilitat que encara hi ha, cada cop més gent surt de l’armari i ho fa més jove? Doncs perquè socialment s’ha avançat moltíssim, cosa que no vol dir que visquem al país de les meravelles i que encara falti molt camí per recórrer.

  Ens hem de fer la idea de la repressió que hi havia no fa tant. Per què tants homes i dones homosexuals es casaven amb parelles de l’altre sexe i tenien fills? Doncs pel terror imposat socialment que hi havia: es casaven perquè patien fins i tot per la seva integritat física (presó, pallisses) i, sobretot, per la mort social que representava viure segons les seves inclinacions naturals (en la majoria de casos la mort social era pitjor que les pallisses i la presó). Avui dia costa fer-se la idea. La pressió social era fortíssima i la violència contra gais i lesbianes (començant per la policia, la medicina, l’església, l’escola) no és que fos impune, és que tenia l’aprovació i suport de molts o el silenci còmplice de la majoria.

  Pensem que fins i tot en democràcia les associacions GLBT continuaven sent il·legals i que els empresonats per la llei de vagos i maleantes no van tenir plena amnistia fins el 1982!!!!
  A mi em fa gràcia quan la gent diu que la democràcia a Espanya va començar amb la constitució espanyola!!!! Serà per als heterosexuals! Aquella època de la transició any molts gais continuaven a la presó només per tenir parelles del mateix sexe i els gais, lesbianes i transsexuals tenien prohibit manifestar-se i associar-se. La primera manifestació de l’orgull gai a BCN de 1978 va ser prohibida i molts manifestants van acabar a la presó!

  Avui dia per sort tots hem avançat, els homosexuals en autoconsciència dels nostres drets i dignitat i els heterosexuals en comprensió de la diferència i respecte.

  Evidentment encara hi ha energúmens. Però bé, no només en el tema de l’homosexualitat, la intolerància campa pertot.

 6. conjuntbuit ha dit:

  Si es cert, Rafael, pero veig com a quelcom estrany i il·lògic que per al jovent sigui molt pitjor un insult sobre les teves preferencies sexuals que un sobre la professio de ta mare.

  No se, durant unes setmanes m’he adonat de com es tractada l’homosexualitat entre gent amb certs estudis i, ho sento molt, pero tot el que s’assoleix en llibertat davant la justicia s’esta perdent en la cultura popular. Frases com “Has de reconeixer que marica sempre serà un insult” o “Ets un mariconas pq no vols fer tal cosa” formen part del llenguatge del carrer i com a hetero em fan mal a les orelles… pero per desgraci soc dels pocs que ho veuen com a ofensiu.

  I com bé deia en Biel, la diferienciacio ja les fem nosaltres mateixos amb el llenguatge en mencionar (per exemple) els homosexuals com a col·lectiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s