Que es l’Skacore?

Fa uns quants ja, i gracies al meu germa, va caure a les meves mans un CD de Catch22. Aquest grup em va introduir en un nou mon musical desconegut per a moltes persones: L’Skacore. Aquest tipus de musica sorgit als anys 90 a EUA, barreja el punk-rock i el hardcore melodic america amb els vents i alguns arranjaments de l’Ska. Explicada la “teoria” passem a presentar alguns grups:

(Hard to impress)

Catch 22, un grup de Nova Jersey que va iniciar, en certa mesura, aquest estil. Amb el pas dels anys van variar la seva contundencia fins a fer un rock mesclat amb ska. Com sempre en el mon de la musica, si vols viure d’ella has de fer quelcom que vengui.

(that will be the day)

Streetlight Manifesto, un grup de Nova Jersey que va sorgir d’una part dels integrants de Catch 22 per continuar amb el projecte que havien iniciat en aquell grup. Streetlight es un grup amb uns musics prou bons com per fer canvis a mitja canço bastant increibles o jugar amb silencis en contratemps. No porten gaires anys en escena, per tant encara queda molt per veure.

(Human Piñata)

Per acabar parlarem de Voodoo Glow Skulls, un grup californià que te un estil molt diferent al dels altres dos grups, es podria dir que aquest grup fa una barreja mes clara i no es desvia tant cap a l’ska. Les seves cançons tenen un so mes proper a grups de hardcore com Pennywise o Propagandhi amb la inclusio dels vents per donar-li encara més força. Una part dels membres de la banda són d’origen mexica, cosa que els ha portat a fer cançons en espanyol.

En aquest post no m’he fixat en les lletres de les cançons, de que parlen ni si els grups son liberals, conservadors o peixos que floten sobre núvols de color rosa… despres d’una adolescencia fortament polititzada musicalment, ara tan sols aprecio allo que m’agrada pel que fa al so, lluny d’apreciar les lletres. Igual que hi ha grups de punk antisistema bons, segur que de feixistes en pot haver algun, la música que fas no es mes bona segons els teus ideals.

One comment on “Que es l’Skacore?

  1. Em recorda a quan tenia 16 anys i anava a concerts a cases okupes i bevia kalimotxo de 30 cèntims el litre… que tiempos aquellos!! Snif!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s